Case

Nå kan vår klient identifisere den beste tidsperioden for investering

Kunden, et globalt vekstselskap innen tech, sier at den store effekten av SAP Cloud ERP er bedre kontroll over hele virksomheten, og kanskje først og fremst pengestrømmene.

Vi fikk en oversikt og et helhetlig syn på økonomien vår, slik at vi kunne identifisere riktig og beste tidsperiode for planlegging av prosjekter og investeringer – noe vi tidligere bare visste om.

I tillegg fulgte sporbarhet og at alle data var søkbare. Kunden opplyser at det skapte trygghet og høy kvalitet på rapporteringen til styret og eierne. Siden alt var i ett system med sporbarhet, kunne kunden være trygg.

«Vi visste at det vi sendte var nøyaktig – vi minimerte feilkildene da vi gikk fra flere systemer og datakilder til ett.»

Å gå fra flere systemer til ett betydde også at kunnskapen til alle ansatte ble høyere. Det sier seg selv at økonomi har en sentral rolle når det gjelder forretningssystemer, men her opplyser kunden at salg, produksjon og markedsføring – ja, hele virksomheten fikk tilgang til stadig sikrere data:

«Det har gitt hele selskapet det samme bildet av virkeligheten – alle data er i et system som alle jobber i. Og ikke som før, hvor bildet kunne variere avhengig av hvilken del av virksomheten du jobbet i eller hvilket system du brukte.»

Standardløsning i skyen

Nøkkelen til suksess Kunden oppgir at en av suksessfaktorene var at de valgte et ERP-system med tydelige standardprosesser som de tilpasset sin virksomhet og prosesser til – og ikke omvendt.

Ved å tilpasse oss standardprosessene implementerte vi hele systemet sammen med Stretch Evolve på fire måneder. Vi fikk veldig raskt et pålitelig ERP-system, og vi følte oss sikre på at det ville fungere. Vi har alltid hatt svært få problemer med ERP-en vår

Kunden sier også at en annen fordel med å bruke standardprosessene er at det er enkelt å lære opp nye medarbeidere – alle nye brukere kommer raskt i gang i systemet. Standardprosesser er enklere å forstå, i stedet for å måtte bruke tid på individuell opplæring.

Det var også et krav at vi skulle ha et ERP-system i skyen. Det skal være mulig å jobbe i vår ERP hvor som helst, på hvilken som helst datamaskin og på en enkel måte uten å måtte sikre servere og VPN

Velprøvde metoder og forretningsverdi i fokus

Defor  falt valget på SAP & Stretch Evolve Kunden oppgir at valget falt på et ERP-system i skyen fra SAP fordi det var et ERP-system med klare standardprosesser som gjorde at kunden ikke trengte å finne opp hjulet på nytt, men kunne tilpasse seg SAPs velprøvde metoder. Som sagt var en skyløsning et krav, derfor falt valget på et offentlig skysystem, da var det ikke nødvendig med IT-administrasjon internt.

«Vi valgte Stretch Evolve som partner på denne reisen fordi vi følte at de forsto vår virksomhet, stilte spørsmål og snakket vårt språk. Det var fint å ha en partner som ikke bare snakket teknologi, men snakket forretnings- og forretningsverdi.

Er du nysgjerrig på hva et ERP-system med standardprosesser kan gjøre for din bedrift?

Kontakt oss

Del dette innlegget