Nyheter

Best funksjonalitet er ikke lenger viktigst – Her er 7 ERP-trender

Hvordan ser ERP-markedet ut i Sverige i dag? Og hva slags ERP-system blir egentlig kjøpt av svenske selskaper? Hva er viktige parametere og hvilke funksjoner er ikke lenger på listen over krav? Den beskriver disse syv trendene – som kan gi deg en god målestokk på reisen mot et nytt ERP-system.

 1. Cloud ERP – regelen og ingen trend

  95% av alle ERP-implementeringer gjort i det skandinaviske markedet er skyløsninger. Tallet taler for seg selv, Cloud tankesett er kommet for å bli. Så nei, skybasert ERP passer ikke lenger på en trendliste, og det er derfor den er inkludert.

 2. Bedrifter velger SaaS-løsninger i dag

  ERP-systemet leies og betales månedlig i stedet for å betale en stor engangskostnad. Noe som har gitt flere bedrifter bedre ERP-løsninger, ikke minst små og mellomstore bedrifter!

 3. Å velge sky går hånd i hånd med å investere i en standardløsning.

  Og trenden er krystallklar – selskaper investerer i ERP-systemer med en klar kjerne, som SAP S/4HANA Cloud. Det er fleksibelt og skalerbart, med muligheter for forbedring via tillegg, i stedet for store komplekse systemendringer som låser virksomheten din.

 4. Finne den rette partneren

  Når bedrifter velger skalerbare og fleksible kjernesystemer, må det ofte være muligheter for bransje- og forretningsspesifikke tilleggsprogrammer som applikasjoner, integrasjoner og rapporter. Disse tilleggene gjøres gjennom partnere (konsulentfirmaer), derfor blir det like viktig å finne den rette partneren som det rette ERP-systemet – en partner som ikke bare forstår teknologien, men også virksomheten din.

 5. Små skritt til forretningsverdi

  Korte og kompakte implementeringer, rask distribusjon i små trinn i stedet for lange prosesser med «alt», slik ser prosessen ut når svenske selskaper implementerer nye forretningssystemer. Og fordelene er store, underveis har du tid til å lære systemet og kan tilpasse prosessene deretter! I SAP-verdenen kalles denne metodikken Activate, noe vi i Stretch Evolve bruker i våre S/4HANA-implementeringer

 6. SaaS-løsninger krever aktiv forvaltning

  SaaS-løsning gir deg et kontinuerlig oppdatert system. På sikt vil dette bety mindre systemendringer, men også krav til mer aktiv forvaltning – for å forstå oppdateringene og hvilke verdier det kan skape i virksomheten. Trenden viser at lærende organisasjoner lykkes best, der proaktiv forretningsutvikling lever i symbiose med forretningssystemet.

 7. Fremtidssikkert – viktigste funksjonalitet når bedrifter anskaffer ERP

  Bedrifter leter ikke etter ERP med den beste funksjonaliteten lenger, men hva er fremtidssikkert. Trenden er klar: Internasjonale ERP-systemer tar markedsandeler i Skandinavia – mens gamle og nisjepregede ERP-systemer fases ut. SAP S/4HANA Cloud er et av systemene som nå bryter ny i Sverige.

 

Stretch Evolve styrker forretningsmulighetene dine gjennom S/4HANA Cloud ERP-systemet. Og vi tør å si at SAP, sammen med oss SAP gullpartnere, er en sterk trendsetter i det svenske og globale ERP-markedet – noe vi har vært siden 1970-tallet og fremtiden, det har bare så vidt begynt.

Vil du være en av dem som tar del i fremtidige trender først?

Kontakt oss

 

Källa: HerberthNathan & Cos trendspaning: ERP systems in Scandinavia, på Forum för Affärssystem

Del dette innlegget