CRM, Salesforce

Godbiter fra kommende release: Salesforce Summer ’20 Favoritter

Da er det den tiden igjen, 3 uker til ny Salesforce-release, og masse nytt snacks å sette seg inn i før det slippes ut i det fri. Å jobbe i et økosystem som slipper funksjoner tilsvarende 600+ sider med releasenotes 3 ganger i året kan være overveldende – og avhengig av orgen man jobber i kan man fort bli nødt til å ta stilling til store deler det, da endringene gjerne betyr større og mindre omveltninger i arbeidsmåte både for admins, utviklere, konsulenter og brukere.

De færreste har derimot tid i en travel hverdag til å sette av en arbeidsdag eller to til å finlese releasenotes og teste løsninger, så i et håp om å gjøre arbeidsdagen din lettere har vi (undertegnede) satt sammen en favorittliste fra Summer ’20 releasen. Naturligvis på ingen som helst måte heldekkende, men her finner du en liten (usortert) oversikt over de tingene jeg ser mest frem til fra Salesforce fremover:

Noen ting er verdt å nevne right off the bat: Critical changes. Som oftest gjemmer det seg noen ting i hver release som er viktig å undersøke om påvirker deg og din organisasjon, da de i verste fall kan resultere i brudd i visse tjenester om de ikke følges opp. Denne gangen er det Lightning Sync  og Pardot Connector som ligger på blokka.

Lightning Sync «pensjoneres» i Winter ’21 releasen. Det gir litt tid til å reagere, og Salesforce anbefaler overgang til Einstein Activity Capture – men dere som bruker dette bør begynne å titte etter alternativer. For dere markedsførerere og Pardot Admins: Pardot Connector må manuelt oppdateres til v2, sjekk Salesforce sin guide her.

De fleste andre godbitene handler i all hovedsak om Quality of Life endringer og/eller videre utvikling av løsninger vi allerede ser linjene av i Salesforce i dag.

Enklere jobbing med flere records

 

Mange av oss er glade i å bruke Kanban. Det gir en rask og effektiv oversikt over fremgang og arbeidsmengde på bordet til en hver tid – men det er ikke like gøy å måtte hoppe frem og tilbake mellom Kanban-boardet og record for å gjøre endringer.Men, med Summer ’20 kommer endelig muligheten til å eksponere Key Fields og Guidance for Success fra Kanban-view!

Legg til .CSV-filer i rapport-abonnement

Med fare for å bli overivrig; dette kan bli veldig bra! Det er dessverre tagget som en beta-løsning foreløpig, så vær obs på at det kan trekkes igjen dersom det ikke virker som det skal – men fra og med nå i sommer vil det bli mulig å automatisk sende ut uformaterte .CSV-filer til rapportabonnenter. Her vet jeg at det fins en del middle management der ute som vil bli svært fornøyd!

 

Disclaimer: de neste tre punktene inneholder noe spekulasjon ift. retningen Salesforce peker, men det er like fullt spennende saker!

 

Ny «naken» profil

 

«Minimum Access User Profile» ruller inn over oss nå, og mesher sannsynligvis fint med Permission Set Groups-funksjonaliteten som kom i Winter ’20 (eller «The Next Generation of User Management» som Salesforce kaller det.) Etter all sannsynlighet vil jeg tro det tar noen år før insentivet er sterkt nok for mange bedrifter til å ta en full opprydding, men her gjør nok mange admins og konsulenter seg en tjeneste ved å sette seg inn i en ny måte å tenke rettigheter på. En mer forståelig og administrerbar måte synes jeg!

 

Dynamic Forms

…eller «Page Layout Dödaren» som jeg også håper det blir kjent som i ettertid. Denne ligger dessverre fortsatt i «Non-GA Preview»-land, og er sterkt anbefalt å ikke bruke i produksjon med mindre du deltar i et organisert Preview-prosjekt i regi av Salesforce – men her gleder i alle fall jeg meg! Legg til felter og feltbokser i Lightning App Builderen, gjem og vis felter med conditional visibility – og ikke minst, legg vekk Page Layouts! Dette blir gøy å teste, og forhåpentligvis kan vi ta det inn i Produksjon om ikke så alt for mange releaser.

 

Sist men ikke minst: Fun with Flows

 

Flows er et område som åpenbart prioriteres av Salesforce for tiden. Forrige release fikk vi Before-Save-Flows, denne gangen har det ramlet inn både After-Save-Flows, Flow launching fra Platform Events, Rollback mode for Debugging (endelig slutt på manuell sletting av Flow-testing kaos!), og ganske mye mer.

Mitt inntrykk er at vi beveger oss sakte men sikkert mot en pensjonering av Process Builder på samme måte som Workflows ble pensjonert. Dette betyr nok for mange et hopp i kompetansekrav, siden Flows tross alt er et svært mye mer komplekst produkt. Men heldigvis ser det ut til at Salesforce legger mye energi i å gjøre det mer tilgjengelig for hvermannsen i disse dager – og jeg tror absolutt det er en win-win situasjon å få færre steder å vedlikeholde automatisering på.

Dette var mine favoritter – kommenter gjerne om du har oppdaget noe annet spennende!

 

Del dette innlegget